Arabia Saudită, ofertă pentru atragerea investițiilor

594
 

Arabia Saudită a dezvăluit o nouă ofertă pentru atragerea investițiilor în cea mai mare inițiativă de după uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi.

În cadrul unui nou program de industrie și logistică, țara caută ajutor din partea sectorului privat pentru a-și dezvolta sectoarele de producție, minerit, energie și logistică, potrivit agenției Saudi Press.

Ministrul energetic al țării, Khalid Al Falih, va anunța proiectele în valoare de 18,6 miliarde de dolari (70 miliarde de rivali), a declarat Reuters. Împărăția va anunța mai târziu 50 de miliarde de dolari în proiecte în sectoarele militar, chimic și mic de afaceri.

În total, regatul intenționează să atragă 427 miliarde de dolari în investiții interne și externe. Împărăția planifică, de asemenea, cinci noi aeroporturi și 1200 de kilometri de căi ferate, a declarat Reuters.

Mișcarea face parte din Vision 2030, planul ambițios al țării de a-și diversifica economia de pe urma petrolului în următorul deceniu. Acesta este unul dintre obiectivele sale este de a crește contribuția sectorului privat la PIB la 65% de la 40%.

Cel mai recent program de logistică include 330 de inițiative “și va atinge mai mult de o treime din obiectivele viziunii Regatului 2030.”

Arabia Saudită încearcă să se redreseze dintr-o reacție globală după uciderea lui Khashoggi. Directorii executivi străini s-au retras din conferința de investiții emblematice a țării după crimă. Între timp, companiile au ezitat să-și aprofundeze expunerea față de regat.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro