Aproape jumătate dintre români trăiau în gospodării supraaglomerate în 2017

601
 

Un procent de 47,8% din cetățenii României locuiau în gospodării supraaglomerate în 2017, de aproape trei ori mai mult decât media de 16,7% înregistrată la nivelul Uniunii Europene, potrivit datelor publicate joi de Eurostat.

De asemenea, în 2017, România înregistra cel mai ridicat procent, mai exact 47,8%, următoarele poziții erau ocupate de Bulgaria 43,5%, Croaţia 41,4%, Letonia 40,7% şi Ungaria 40,1%. Cel mai mic procent fiind de 2,1%, în Irlanda.

Proporţia cetăţenilor non-UE care trăiau în gospodării supraaglomerate din Uniunea Europeană era estimată la 34,6%, un nivel cu aproape 18 puncte procentuale peste rata medie de supraaglomerare înregistrată în rândul cetăţenilor naţionali (16,7%) şi a cetăţenilor străini din UE (16,8%).


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro