Aproape 9 milioane de persoane lucrează în domeniul cultural în UE

305
 

În 2017, un procent de 3,8% din numărul total al persoanelor angajate, mai exact 8,7 milioane de cetățeni ai UE făceau parte din domeniul cultural.

De asemenea, majoritatea statelor UE aveau între 3% şi 5% din angajaţi în sectorul culturii. Cele mai ridicate procente fiind înregistrate în Estonia (5,5%), Suedia (4,8%), Malta, Slovenia, Finlanda şi Marea Britanie (toate cu 4,7%).

Totodată, gospodăriile din UE foloseau 8,5% din cheltuielile totale de consum pentru recreaţie şi cultură. Pe primele locuri fiind gospodăriile din Danemarca şi Suedia cu 11,5%, respectiv 11%, în timp ce, la polul opus se aflau gospodăriile din Grecia şi România, care au alocat în acest sens 4,6%, respectiv 5,8%

La nivelul Uniunii Europene, cheltuielile gospodăriilor pentru recreaţie şi cultură s-au ridicat la 710 miliarde euro, în 2017, echivalentul a 4,6% din PIB-ul Uniunii Europene, sau 1.400 euro pentru fiecare locuitor al UE.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro