Amendă de 450 de euro pentru turiștii care nu plătesc taxa “de o zi” în Veneţia

311
 

Frumuseţea Veneţiei atrage anual 25 de milioane de turişti. Însă, 70 la sută dintre cei care vizitează Veneţia nu plătesc cazare, îşi aduc cu ei mâncare şi cheltuiesc foarte puţin acolo. În schimb, lasă în urma lor mizerie şi contribuie la deteriorarea infrastructurii locale, oraşul devenind supraaglomerat. Astfel, preţul locuinţelor şi chiriilor a crescut, infrastructura s-a deteriorat, iar curăţenia a început să coste tot mai mult.

Îm acest sens, autoritățile locale s-au văzut nevoite să instituie o taxă, ce ar urma să intre în vigoare din mai şi va fi plătită de oricine vizitează oraşul pentru o zi sau câteva ore. Pentru început va fi de 3 euro, urmând ca din 2020 să depăşească 6 euro. Banii adunaţi ar urma să fie folosiţi pentru curăţenia oraşului, iar cine nu plăteşte taxa va risca o amendă de 450 de euro. În prezent, vizitatorii plătesc o taxă de oraş de 1,5 euro, pentru fiecare noapte petrecută la un hotel sau apartament închiriat.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro