Allianz Ţiriac concediază masiv

9419
 

În urma unui studiu de impact privind eficientizarea companiei, Allianz Ţiriac a decis să scape de 40% din personal. Oferta este însă îndulcită: foștii angajaţi vor deveni colaboratori sau vor avea contracte de colaborare între companie şi un PFA propriu.
În ultimii ani, toate societăţile de asigurări viaţă lucrează mai mult cu agenţi de vânzări angajaţi pe bază de contract de colaborare, plătiţi pe bază de comision în funcţie de realizări. Aceasta este concluzia la care a ajuns și Allianz Ţiriac.

Astfel, în urma unui studiu comandat de Allianz Ţiriac şi realizat de cea mai mare companie de consultanţă în management strategic din România, McKinsey & Company, pentru rentabilizarea şi eficientizarea societăţii, asigurătorul a ajuns la concluzia că până la sfârşitul anului trebuie să restructureze, sub o formă sau alta, 40% din personal. Primul val ar trebui sa fie în această vară.

„Allianz-Ţiriac este o companie dinamică care face demersuri continue pentru a ţine pasul cu noile nevoi ale clienţilor pe care îi serveşte. În acest sens, modelul organizaţional cu care Allianz-Ţiriac operează trebuie să ţină cont de evoluţia tehnologică, de zone de business cu potenţial de creştere, de segmente în care volumul de afaceri va evolua limitat”, spun rfeprezentații companiei.

„În fiecare an, recrutăm circa 100 de colegi. Fluctuaţia de personal este în marja de 5%. În egală măsură, o parte dintre colegii noştri au ales calea antreprenoriatului şi au optat sa devină agenţi ai companiei, în baza unui contract de colaborare. Astăzi, există peste 30 de poziţii deschise în cadrul companiei. Rolurile, în principal, sunt în Call Center, Vânzări, Daune Sănătate”, mai explică oficialii Allianz Ţiriac.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro