Alibaba și Creierul Orașului Hangzhou

336
 

Traficul provoacă frecvent o durere de cap locuitorilor din Hangzhou, orașul estic chinez, care găzduiește Alibaba.

Metropola unde se găsesc aproximativ 7 milioane de persoane s-a situat pe locul al cincilea în clasamentul celor mai aglomerate orașe din China, dar acum a scăzut pe locul 57 pe listă.

Cum de s-a putut realiza una ca asta? Alibaba spune că acest lucru s-a obținut, datorită uneia dintre invențiile sale, numită Creierul Orașului. Aceasă invenție utilizează inteligența artificială pentru a aduna informații în Hangzhou, cum ar fi video de la camerele de intersecție și date GPS despre locațiile autoturismelor și autobuzelor. Platforma analizează informațiile în timp real, deoarece coordonează mai mult de 1.000 de semnale rutiere în jurul orașului pentru a preveni sau a ușura blocarea.

După doi ani de testare, sistemul pare să funcționeze. Alibaba declară că aplicația a redus viteza de mers și, de asemenea a ajutat permițând camioanelor și ambulanțelor de pompieri să reducă la jumătate timpul necesar pentru a ajunge la locul de urgență.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro