Ai grijă, femeie de succes care eşti tu!

4589
 

„Femei bărbat-bine”, „femei independente”, „femeia mână de fier”, „feministe convinse” sunt puţine dintre etichetele puse femeilor de afaceri.

Este oare în pericol feminitatea doamnelor şi domnişoarelor ce deţin o carieră de succes?

Aş spune că da. Ca terapeut relaţional întâlnesc în sesiunile de terapie femei cu cariere de succes, admirate, dar nefericite. Să fii în top într-un domeniu nu este tocmai simplu, se cer compromisuri şi sacrificii. Ca să investeşti o cantitate mare de energie în ceea ce faci, cu siguranţă reduci din alte domenii ale vieţii: familie, lipsa din viaţa partenerului, viaţă socială redusă şi puţini prieteni.

Se spune că banii îţi oferă libertate, dar, în acelaşi timp, e posibil să îţi răpească din dorinţele şi nevoile sufletului: afecţiune, iubire, regăsire de sine şi echilibru.
Prin a face o afacere şi a avea o carieră de succes, energia care se manifestă pregnant este energia masculină, ca principiu. Astfel, femeia care zăboveşte prea mult în energia masculină capătă o oboseală de fond, pentru că natura ei este să fie mai mult feminină.

Dar uită! Când ajunge acasă, după 12 ore de muncă, nu mai are timp să se gândească la viaţa ei, la cât de fericită este, dacă este mulţumită şi împlinită cu tot ce a realizat. Pare un fel de cursă a şobolanului, dar de data aceasta cu mai multă recunoaştere şi cu un confort financiar.

Unele femei clachează şi intră în depresie, altele dezvoltă afecţiuni şi boli incurabile precum cancerul de sân sau ovare (părţi ale corpului care reprezintă esenţial feminitatea).
Şi totuşi, chiar nu există femei de succes şi fericite cu viaţa lor? Aş spune că nu, dar aş minţi. Evident că există. Prea puţine, de altfel.

Ce ar trebui să facă o femeie care vrea echilibru în viaţa ei?

În primul rând să îţi păstreze o doză de odihnă. Să aibă grijă să fie mereu odihnită şi să nu depăşească limita de jos a energiei vitale.
Să ştie cum să se comute din starea masculină în starea feminină atunci când interacţionează cu bărbaţi în afara serviciului.
Să aibă grijă periodic de sufletul ei, nu doar de trup, şi să practice meditaţia sau rugăciunea ca formă de încărcare.
Să înţeleagă la nivel profund ce înseamnă cu adevărat feminitatea şi cum se poate folosi de ea pentru o viaţă mai bună.
Să fii femeie în zilele noastre este greu. Femeia modernă şi-a luat prea multe roluri şi responsabilităţi pe care le duce cu greu, dar cu putere.

Pentru a afla cine eşti tu ca femeie, dincolo de cariera de succes, dincolo de rolul de mamă, soţie sau amică, am creat un Retreat de Feminitate de 4 zile, în perioada 19-22 iulie.

Este un program minunat în care vei învăţa să te relaxezi cu adevărat, să comunici cu tine şi cu cei din jur la nivel profund, să accesezi adevărata putere a femeii din tine şi să o foloseşti spre fericirea şi împlinirea ta.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro