Abonamente gratuite pentru elevii de la școlile și liceele din București

385
 

„STB SA va începe emiterea/ încărcarea de abonamente gratuite pentru elevi începând cu data de 11 februarie 2019, în conformitate cu HCGMB nr. 838/12.12.2018”, precizează reprezentanţii societăţii.

Pe site-ul oficial al Societății de transport București STB SA sunt precizate condițiile prin care elevii pot primii reducere de 100 % pentru eliberearea și încărcarea cardurilor.

Pentru elevii claselor pregătitoare și cu vârsta de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinței doveditoare/ carnetului de elev, cu ștampila unității de învățământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs și copie după certificatul de naștere.

Elevii care frecventează o unitate de învăţământ din Bucureşti, beneficiază de abonament lunar urban general cu reducere 100%, indiferent de domiciliu şi indiferent de forma de învăţământ (curs de zi, frecvenţă redusă).

Abonamentele cu reducere/ gratuitate nu sunt valabile pe liniile expres și pe liniile speciale. Validarea acestor carduri este obligatorie la fiecare călătorie.

Ce spune Legea Educației, cu privire la transportul local în comun:

Articolul 84

(1) Elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pentru transportul local în comun, de suprafață, naval și subteran, precum și pentru transportul intern auto, feroviar și naval, pe tot parcursul anului calendaristic.

(2) Elevii orfani, elevii cu cerințe educaționale speciale, precum și cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecție specială, în condițiile legii, sau tutela beneficiază de gratuitate pentru toate categoriile de transport prevăzute la alin. (1), pe tot parcursul anului calendaristic.

O altă reducere există și pentru însoţitorii pensionarilor cu domiciliul stabil în Bucureşti vor beneficia de gratuitate pentru utilizarea mijloacelor STB. Însoţitorul va beneficia de transport gratuit doar dacă pensionarul pe care îl însoțeşte are vârsta minimă de 63 de ani în cazul femeilor şi 65 de ani în cazul bărbaţilor şi deţine un card de transport destinat călătorilor cu însoţitor.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro