A fost amânat termenul pentru depunerea Declarației Unice

123
 

Vești bune pentru contribuabili! Guvernul a adoptat ordonanța de urgență, iar termenul de depunere al Declarației Unice a fost prelungit până la data de 31 Iulie.

Cu trei zile înainte de primul termen al depunerii Declarației, Guvernul a prelungit termenul pentru depunerea Declarației Unice pe venituri ale PFA-urilor și ale persoanelor fizice cu activități independente sau chirii. De altfel, tot până la data de 31 Iulie a fost prelungit și redirecționarea a 2% din impozitul pe salarii către ONG-uri.

“Guvernul a aprobat un act normativ prin care termenul de depunere a declarației unice și formularul 230 va fi extins. O prelungire cu aproximativ 4 luni și jumătate. E o măsura luată în scopul incurajării conformării voluntare și în sprijinul ONG-urilor“, a spus Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Cine trebuie să depună Declarația unică?

Potrivit prevederilor Codului Fiscal, Declarația unică se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/și din străinătate, care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii.

Formularul se completează și se depune și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Veniturile supuse declarării sunt:

  • activități independente, pentru care venitul net se stabilește în sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
  • venituri din drepturi de proprietate intelectuală, cu excepția contribuabililor pentru care impozitul se reține la sursă;
  • cedarea folosinței bunurilor pentru care venitul net se stabilește în sistem real sau pe baza cotelor forfetare de cheltuieli;

În acest anDeclarația unică se depune doar în format electronic. Nu se admite depunerea în format hârtie la registratura autorității fiscale.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro