318.736 de euro pentru un Apple vechi de 42 de ani

Steve Jobs și Steve Wozniak, fondatorii Apple au oferit primul lor calculator personal, Palo Alto Apple-1, pentru 666,66 de dolari (aproximativ 570 de euro) în 1976. Unul dintre aceste exemplare a fost licitat la  375,000 de dolari (318,736 euro) , de către o companie din Boston, Massachusetts. O unitate a acestui prim computer a fost licitată anul trecut de către Christies și a atins un preț de 355.500 de dolari (304.718 euro), cu 55.500 mai mult decât prețul său de pornire.

Calitatea sistemelor sale de operare și puterea hardware-ului au fost elemente distinctive ale acestei companii, potrivit lui Salmerón, care subliniază modul în care echipa Jobs a fost un precursor al sistemelor grafice care a făcut din această inovație un punct de referință în acest sector. „A pariat pentru faptul că va revoluționa computerele, acordând o atenție deosebită designului, esteticii și utilizabilității, ceea ce facilitează relația utilizatorilor cu programele. Nu este surprinzător faptul că antrenează interesul colecționarilor, deoarece Apple, pentru unii utilizatori este obiect ținut la loc de cinste”, spune expertul în calculatoare.

Calculatorul, potrivit casei de licitații, este pe deplin operațional și include o tastatură ASCII, casete, instrucțiuni, un monitor Sanyo 4205 și sursa de alimentare alcatuită din cabluri originale. De asemenea, micro-procesorul Apple 1 este un MOS Technologies 6502 și are un total de 12 K de RAM, similar cu capacitatea unui fișier Word cu un paragraf scris

Acest Apple-1 a fost restaurat în iunie anul trecut de către Corey Cohen, expert în brandul care a evaluat starea computerului la 8.5 din 10. Cel mai important aspect este faptul că a fost testat timp de opt ore și a trecut testările operaționale. Calculatorul vândut  nu are modificări.

Steve Jobs și Steve Wozniak au construit aproximativ 200 de unități din acest Apple 1, au vândut aproximativ 176.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro