2,500 kilograme de carne de la vite bolnave, exportată în EU

380
 

Sute de kilograme de carne au fost exportate de Polonia către alte 10 state europene. Printre acestea se numără și România, unde inspectorii sanitari veterinari deja au luat măsurile de precauție necesare pentru îndepărtarea pericolului.

În jur de 2,500 kilograme au fost exportate către România, Suedia, Ungaria, Estonia, Finlanda, Franţa, Spania, Lituania, Portugalia şi Slovacia. De asemenea, carnea a fost trimisă și în alte 20 de locații de vânzare din Polonia, a spus Pawel Niemczuk.

„Nicio ţară nu şi-a anulat importurile de carne din Polonia, dar mai multe ţări au început să îşi limiteze importurile”, a declarat preşedintele Asociaţiei producătorilor de carne din Polonia, Witold Choinski. Acesta nu a dezvăluit numele ţărilor şi nici amploarea reducerilor.

„Exagerat peste proporţii şi acum ameninţă nu doar imaginea cărnii poloneze, dar şi imaginea produselor alimentare poloneze la nivel mondial”, a declarat ministrul polonez al Agriculturii, Jan Ardanowski.

De asemenea, asociaţia crescătorilor şi producătorilor de carne de vită a comunicat că preţul cărnii de vită pe piaţa locală a înregistrat scăderi semnificative în ultimele zile şi, dacă această tendinţă va continua, producătorii polonezi ar putea înregistra pierderi de până la 600 milioane zloţi (160,27 milioane dolari) în acest an.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro