Vineri, 4 octombrie 2019, a avut loc ședința Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) în București, potrivit unui comunicat.

Comisia Permanentă a Uniunii Naționale a Barourilor din România l-a desemnat pe av. prof. univ. dr. Dan Oancea în calitate de director al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților.

Av. Dan Oancea îl succede pe actualul președinte al UNBR, prof. univ. dr. av. Traian Briciu.

Dl. av. dr. Dan Oancea este membru al Comisiei Permanente a U.N.B.R. (din anul 2011) și al Consiliului U.N.B.R. (din anul 2007). Este membru al Consiliului Director al Uniunii Juriștilor din România și al Consiliului de Administratie al Institutului European din România.

A dobandit calitatea de avocat la absolvirea Facultății de Drept a Universității din București, în anul 1982; este titular al Cabinetului individual de avocat Oancea Dan, în cadrul Baroului București.

Din anul 1987 este și cadru didactic la facultatea pe care a absolvit-o, în prezent având gradul didactic de profesor universitar și funcția de director al Departamentului de Drept Public. La nivelul Universității din București, este membru al Prezidiului Senatului și Președinte al Comisiei pentru Regulamente, Incompatibilități și Acordarea Titlurilor Onorifice. Este arbitru al Curtii de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comert și Industrie a României.