„Dacă încerc să nu fiu subiectivă, (altfel aş spune că sunt minunată, inteligentă, frumoasă, …) pot spune că duc o viaţă minunată, încercând să mă împart între joburi, familie şi pasiunea mea de a scrie. Şi îmi şi iese!  Întotdeauna mi-a fost greu să vorbesc despre mine, dar se pare că încep să mă obişnuiesc. Oricum, sunt subiectivă. Lucrez de mai mulţi ani la hrănirea lupului alb… asta mă ajută să empatizez foarte bine cu persoanele sensibile, cu persoanele cu adevărat bune, pentru că am eliminat din viaţa mea toate acele persoane care nu îmi fac bine, care îmi opresc sau îmi încetinesc evoluţia spirituală, şi mă simt minunat. Îmi place foarte mult să citesc, să visez (visez mult), pictez când am starea necesară, îmi transform uneori sentimentele în versuri. Fiecare zi o încep printr-o meditaţie, astfel încât trupul, mintea şi sufletul meu să fie într-o armonie perfectă. În rest, ca orice om normal, cu familie, cu slujbă, şi cu pasiunea mea pentru scris.

Până prin anul 2010, spuneam că o să scriu când o să ies la pensie. Aveam tot felul de notiţe scrise de mână, şi înregistrări pe telefon. Aveam povestea în cap. Dar în decembrie 2010, de ziua numelui meu, am primit cadou un laptop. Fără să-i găsesc utilitatea, în afară de a sta pe facebook, am schiţat un prim capitol, pe care i l-am trimis pe email fiicei mele cu întrebarea: dacă o carte ar începe aşa, ai citi-o? Entuziasmul fiicei mele, a dus la apariţia primului volum, Cercurile mistice.

Cele cinci cărţi publicate la editura Librex, respectiv Cercurile mistice, Oraşul de deasupra, Toria, Dincolo de nori (volum de poezie) și Triunghiul de foc sunt parte din sufletul meu. Ca orice scriitor, am pus amprenta personală asupra acestor cărţi, iar dorinţa mea de a ajunge la sufletul cititorilor, s-a concretizat cu ajutorul editurii Librex, care, aşa cum am spus-o de multe ori, mi-a schimbat viaţa. Şi mi-a schimbat-o frumos.

Prima carte publicată, Cercurile mistice,  a fost o luptă pentru mine. Au fost momente în care am simţit că nu mai pot lupta, că poate este un semn şi nu trebuie să apară această carte. Apoi, atunci când mă detaşasem de subiect şi pusesem manuscrisul la păstrare, a apărut un om în viaţa mea, un om minunat, domnul Nicolae Stelea (Ex Libris Universalis), care mi-a dat încredere în mine, m-a ajutat, şi cu sprijinul dumnealui am reuşit să public prima carte, apoi totul a fost mult mai usor.
Cele mai frumoase momente cred că sunt acelea în care ţii în mâna cartea proaspăt tipărită. Atunci te simţi minunat, pentru că este creaţia ta, eu cel puţin, sunt atât de fericită când îmi văd cartea pentru prima oară încât îmi vine să plâng, plansul acela de bucurie. Apoi vine momentul lansării, când ai o mie de emoţii, când vrei să iasă totul bine, să ai alături oamenii dragi, când îţi este teamă să nu te bâlbâi când îţi ţii spiciul. E fantastic când vezi oameni mulţi în jurul tău şi ştii că acei oameni sunt acolo pentru tine, pentru tine şi pentru cărţile tale.” spunea Nicoleta Tudor pentru Business Talks.

Trilogia Cercurile Mistice a adunat trei cărți valoroase, cu o poveste deosebită. Prima carte din serie (Cercurile mistice) are în centru povestea unei tinere a cărei străbunică, Elvira, în urma cu mai bine de o sută de ani s-a îndrăgostit de ţiganul Iani dintr-o șatră de la marginea unui sat din Ardeal. Mama Elvirei era o vrăjitoare practicantă a magiei negre, care a aruncat un crunt blestem asupra șatrei, și a transformat-o în umbre. Blestemul putea fi ridicat până la a treia generaţie de către urmașii Elvirei și ai lui Iani. Urmașii acestora, Maria, protagonista romanului și Matei, un alt urmaș de care Maria se îndrăgostește, au moștenit diverse haruri de la înaintașii lor, haruri care i-au aruncat în vâltoarea aventurii de a-și salva străbunii. Asemeni himerelor lui Paciurea, elementele de real și fantastic se războiesc pe fondul de real și fantastic se războiesc pe fondul personajelor principale, doi liceeni cu strămoși de basm.

Volumul Orașul de deasupra, cea de a doua carte din seria Cercurile Mistice, dezvăluie pendularea tinerei Mădălina, fiica Mariei si a lui Matei, între două mari iubiri. O iubire pământeană si o alta iubire care strabate timpul si spatiul. Două universuri paralele sunt unite prin dragostea Mădălinei.

Toria este al treilea volum al seriei Cercurile mistice. După doisprezece ani, Mădălina ajunge la o stabilitate emoțională alături de Sorin. A terminat facultatea de medicină și lucrează ca medic pediatru la spitalul unde au lucrat părinții și mătușa ei. Sorin, și el tot acolo, tot medic, doar că ortoped. O viață liniștită, frumoasă, exact ce-și dorise Mădălina atunci când a acceptat inelul de logodnă dăruit de Sorin. Dar se pare că universul are alte planuri cu ei, căci viața Mădălinei este dată peste cap atunci când află că Sorin o înșeală de vreo trei ani cu Angela, o asistentă de la spitalul unde lucreazăamândoi. Și ca viața să devină și mai complicată, în cale îi iese Naum, care a părăsit Toria pentru a nu fi ucis de străbuni. Naum apare la spital cu Amalia, o fetiță drăgălașă cu ochi violet, care are nevoie de consultație pentru că și-a luxat mânuța. Astfel viața Mădălinei intră într-o vâltoare deîntâmplări, aventuri și incursiuni în trecut, unde o întâlnește pe Căzuta alături de șatra de țigani, de încercări disperate pentru a salva Toria de străbuni. Și toate acestea, în timp ce Sorin pleacăpentru nouă luni în Germania la o specializare.Va reuși Mădălina să salveze Toria alături de Naum și va reuși să-și salveze căsnicia cu Sorin? Grea alegere….

Ultima cartea, Triunghiul de foc, a apărut în anul 2018. Acțiunea sa este la fel de palpitantă, ca și a volumelor anterioare. O familie de vrăjitori din România descoperă că, fără să știe și fără să vrea, se află în mijlocul acțiunii de căutare și ascundere a celor douăsprezece discuri solare și a pumnalului de lumină, lăsate de Zamolxe poporului dac. Secretele familiei ies la lumină unul după altul, devoalând crimele care au încărcat conștiința a câtorva generații. O poveste fascinantă, alertă, plină de suspans, condimentată cu intrigi si seducție, cu iubire și trădare, cu ritualuri, vrăji și multă fantezie!
Încă o dată, autoarea Nicoleta Tudor reușește să ajungă la sufletul cititorilor, purtându-i într-o lume fantastică a magiei, a vrăjilor și a ritualurilor. Vei întâlni personaje extraordinare care te vor purta printr-o poveste fascinantă, o poveste care te va face să treci prin toate stările posibile, astfel încât atunci când o vei termina vei fi tentat să o iei de la capăt.” spune Delicatese Literare.