• Creșterea volumului de plăți a fost determinată de activitatea dinamică de import-export a clienților. Baza de clienți a iBanFirst cuprinde 565 de companii din România și 1.300 de companii din întreaga regiune.
  • Rezultatul poziționează România și Europa Centrală și de Est ca fiind piața cu cea mai mare creștere a volumului tranzacțiilor pentru grupul iBanFirst în prima jumătate a anului 2024.
  • Creșterea volumului tranzacțiilor a contribuit și la o creștere a veniturilor, regiunea CEE generând 40% din rata de creștere a veniturilor totale ale iBanFirst.

București, 11.07.2024: iBanFirst, unul dintre cei mai importanți furnizori globali de servicii de schimb valutar și plăți internaționale pentru companii, a intermediat plăți internaționale în valoare de 660 milioane de euro pentru companiile de comerț din România în prima jumătate a anului 2024, marcând o creștere de 203% față de aceeași perioadă a anului trecut. Rezultatul poziționează România și Europa Centrală și de Est drept piața cu cea mai mare creștere a volumului de plăți și tranzacții pentru grupul iBanFirst în prima jumătate a acestui an.

Creșterea semnificativă a volumului plăților în primele șase luni ale anului a fost impulsionată de activitatea comercială dinamică a clienților și de creșterea operațiunilor de import-export. Volumul ridicat al tranzacțiilor a contribuit, de asemenea, și la o creștere a veniturilor de 106%, regiunea CEE generând în prezent 40% din rata de creștere a veniturilor totale ale grupului iBanFirst. Baza de clienți a fintechului cuprinde 565 de companii de comerț din România și 1300 de companii din întreaga regiune.

„Performanțele excepționale obținute în România subliniază nevoia în creștere de soluții financiare inovatoare și sunt o dovadă a încrederii pe care clienții noștri ne-au acordat-o. România este acum una dintre cele mai importante piețe europene pentru noi, cu rezultate solide la indicatori cheie precum rata de creștere, volumul tranzacțiilor, veniturile, integrarea de noi clienți și retenția angajaților. Ne menținem angajamentul de a susține companiile de comerț românești să își atingă obiectivele de creștere internațională, oferindu-le servicii cu valoare adăugată”, a declarat Johan Gabriels, Director Regional pentru Europa de Sud-Est în cadrul iBanFirst.  

Misiunea iBanFirst este de a sprijini companiile românești să se extindă dincolo de granițe, oferindu-le acces la servicii de schimb valutar și plăți internaționale rapide, transparente și rentabile, alături de suportul unei echipe formate din 20 de experți FX. Portofoliul de clienți al fintech-ului este divers, incluzând companii de import-export din industria auto, agricultură, energie, IT și telecomunicații, construcții și retail.

Valoarea tranzacțiilor transfrontaliere efectuate prin intermediul platformei iBanFirst variază de la câteva mii la milioane de euro. De asemenea, contextul economic și geopolitic instabil din ultimii ani a determinat tot mai multe companii să apeleze la soluții de gestionare a riscurilor pentru a se proteja împotriva volatilității valutare. Această tendință a condus la o cerere considerabilă pentru servicii de hedging, care au înregistrat o creștere anuală de peste 20% și reprezintă acum 35% din veniturile iBanFirst pe piața locală.

Compania intenționează să investească în continuare pe piața românească prin extinderea echipei sale din București, îmbunătățirea capacităților tehnologice și lansarea de noi produse adaptate la nevoile întreprinderilor locale.

 Fintechul iBanFirst a fost inclus timp de cinci ani consecutivi (2018 – 2023) în topul Financial Times al primelor 1.000 de companii cu cea mai rapidă creștere din Europa. Grupul iBanFirst are în prezent 13 birouri în 10 țări europene (Franța, Belgia, Olanda, Germania, România, Bulgaria, Ungaria, Italia, Spania și Marea Britanie), precum și un parteneriat white label în Grecia. Grupul procesează lunar tranzacții în valoare de peste 1,4 miliarde EUR.