ELEC, platforma românească de ridesharing electric, a atras fonduri investiționale de peste 1 milion de euro pentru a deveni un ecosistem de electromobilitate. Cu aceste resurse, ELEC își va dezvolta propriul software și va integra, în aceeași platformă, servicii de ridesharing, rent-a-car și încărcare electrică.

Compania a desfășurat anul trecut o campanie de fundraising pe platforma de crowdfunding Ronin, în urma căreia a atras 200.000 de euro de la investitori privați. Totodată, ELEC a reușit să primească și o investiție în valoare de 500.000 de euro de la un investitor individual și să consolideze un parteneriat strategic cu Ecomotive în valoare de 500.000 de euro. Aceste fonduri vor permite companiei să transforme industria mobilității și să ofere o soluție sustenabilă, eficientă și accesibilă în ceea ce privește transportul electric.

Alex Manea, fondatorul ELEC, a declarat că “aceste fonduri demonstrează încrederea și entuziasmul investitorilor individuali față de viziunea și misiunea noastră. Ne dorim să transformăm transportul tradițional și să ne asigurăm că mobilitatea electrică nu este doar o alternativă, ci devine alegerea preferată a majorității. Ca acest lucru să se întâmple e nevoie ca variantele electrice de mobilitate să devină mai accesibile și mai atrăgătoare pentru publicul larg”.

În prezent, compania oferă servicii de ridesharing cu o flotă de peste 200 de mașini exclusiv electrice, majoritatea nu mai vechi de 4 ani și o rețea de 5 stații de încărcare dintre care 3 de mare putere, accesibile momentan prin platforma Renovatio. Serviciul ELEC este 100% electric, fără noxe, fără mașini vechi și fără tarif dinamic. Până la finalul anului 2024, aplicația ELEC va cuprinde 3 linii de business: Ride, Rent și Charge, ce vor avea multiple integrări:  Cross Promo, Smart car virtual garage și web3.

“Dorința noastră este să rezolvăm câteva probleme din ce în ce mai stringente ale transportului tradițional: impactul de mediu, ineficiența serviciilor neintegrate și inaccesibilitatea publicului larg la mobilitate electrică. Transportul ecologic nu este viitorul, ci prezentul, și ne bucurăm să fim parte din această mișcare”, a adăugat Alex Manea.

Cum funcționează ELEC:

  • Descarcă aplicația ELEC pe telefonul tău și creează cont;
  • După ce ai setat destinația, aplicația îți va afișa prețul călătoriei;
  • Poți selecta serviciul Tesla, Cool, SUV sau Comfy;
  • O mașină electrică va ajunge la tine în cel mai scurt timp;
  • Poți plăti cash, card sau prin wallet-ul din aplicație pentru un control mai bun al cheltuielilor;
  • La finalul călătoriei vei primi o chitanță electronică via email;

Despre ELEC

ELEC este un start-up cleantech ce oferă servicii de ridesharing cu mașini exclusiv electrice. Cu o flotă de peste 200 de vehicule, ELEC a reușit să opereze aproximativ 80.000 de călătorii, a parcurs 320.000 de kilometri, ceea ce se traducere în reducerea emisiilor de carbon cu aproximativ 80 de tone. La sfârșitul anului 2024, ELEC va deveni o platformă de electromobilitate, oferind în aceeași aplicație servicii de ridesharing, rent-a-car și încărcare electrică.