13 miliarde de dolari va investi Google doar în centre de date și birouri

304
Google
 

Google va investi 13 miliarde de dolari în dezvoltarea infrastructurii de servere și birouri din Statele Unite, cu 4 miliarde de dolari mai mult decât în anul precedent.

Astfel, cea mai mare parte a investiției va merge către state precum Nebraska, Nevada, Ohio, Texas, Oklahoma, South Carolina și Virginia, acolo unde Google va construi centre noi de date sau le va extinde pe cele existente.

“Aceste investiţii noi ne vor conferi capacitatea de a angaja zeci de mii de angajaţi şi vor permite înfiinţarea a peste 10.000 de locuri de muncă în sectorul construcţiilor din Nebraska, Nevada, Ohio, Texas, Oklahoma, Carolina de Sud şi Virginia”, a declarat directorul general al Google, Sundar Pichai.

Centrele de date din Oklahoma, Carolina de Sud și Virginia vor fi extinse, pe când în Nevada, Nebraska, Ohio și Texas vor fi construite centre noi de date.

În acest fel, Google încearcă să câștige o cotă cât mai mare pe piața serviciilor cloud, acolo unde concurează cu companii precum Amazon și Microsoft.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro