spital
Spital

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, a fost aprobat proiectul de modernizare și investiții pentru Spital Clinic Dr. Burghele.

Spitalul care astăzi se numeşte “Th. Burghele”, s-a numit la înființare “Sf. Iosif”, iar după reforma învăţământului şi după naţionalizare (iunie 1948) s-a numit Spitalul Panduri.

Proiectul presupune lucrări de modernizare și extindere a unor spații medicale, inclusiv a Compartimentului de Primire Urgențe, de mansardare și supraetajare a Spitalului Clinic Prof. Dr. Theodor Burghele.

Primarul General, Gabriela Firea: „Acest proiect rezolvă o problemă veche, ce rezultă din relocarea unei părți a spitalului Caritas, care a fost desființat, o parte din paturile unității medicale desființate fiind relocate în cadrul Spitalului Burghele. Prin urmare, este necesară suplimentarea spațiilor medicale prin realizarea a două noi corpuri, supraetajarea-mansardarea corpurilor existente, înființarea unui Compartiment de Primire Urgență, precum și alte investiții.”.

Pe lângă suprafața existentă de 11.718 mp care va fi modernizată, va fi construită și o suprafață nouă de 16.060,85 mp.

În acest moment, din numărul total de 341 de paturi funcționale 81 sunt închise temporar, până la finalizarea lucrărilor de modernizare și extindere a spitalului, astfel încât spitalul să poată asigura în prezent servicii medicale pentru numai 260 de paturi.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro